Produkter för eco farm torr mat (2)

Ekologiska Hampafrön / Hampahjärtan (Skalade)

Ekologiska Hampafrön / Hampahjärtan (Skalade)

rik på omättade fettsyror och viktiga proteiner samt essentiella aminosyror ideal för att förfina müsli, bröd, bakverk och andra rätter eller som dekoration på sallad, grönsaker eller efterrätter lätt rostning ger en unik nötarom som ger många rätter en särskild touch. Ursprung: Tyskland Tillverkning: Made in Germany Innehållsförteckning: Hampafrön från kontrollerad ekologisk odling; skalade Innehåll: 150g
Ekologiska Quinoa Flakes

Ekologiska Quinoa Flakes

Historia och ursprung av quinoa Quinoa (Chenopodium quinoa) är inhemsk i Sydamerika och har odlats som huvudlivsmedel i över 6000 år. Quinoa användes redan av inka som en fältprodukt. Växten kan växa under kalla, näringsfattiga och torra förhållanden. Tillväxtperioden är cirka 5-6 månader. Genom korsavel har quinoa-varianter skapats som kan växa under europeiska och nordamerikanska förhållanden. I första halvan av april sås quinoa i Europa och skörden äger rum från mitten av september. Produktion av quinoa-flingor Efter skörd rengörs quinoan först. Sedan tvättas quinoan för att ta bort saponin. Därefter torkas den och de bästa bitarna väljs ut för hand. Dessa bitar blötläggs för att platta ut quinoan. Efter torkning siktas quinoan och bearbetas sedan till quinoa-flingor. Hälsosamma egenskaper hos quinoa-flingor <Quinoa-flingor är rika på vitaminer B2, E, järn, koppar och magnesium. Quino…